Γιάννης Αγγελάκας: «Η επανάσταση ξεκινά πρώτα στο μυαλό του καθένα μας»
Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema: -Καλωσήρθες, αδερφάκι- της Giorgia Cozza
ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΙΤΑΛΙΑ
Το Διεθνές Φεστιβάλ ΑΝΑΛΟΓΙΟ, άνοιξε επισήμως τις πύλες του για 16η χρονιά στο θεατρόφιλο κοινό, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, στο κατάμεστο Θέατρο Σταθμός με το ολονύκτιο αφιέρωμα στο έργο της συγγραφέως και ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη.
Η συγγραφέας και σκηνοθέτις Ναταλία Κατσού, που επιμελήθηκε το αφιέρωμα, καλωσόρισε το κοινό και μίλησε για τις κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις του έργου της Χρύσας Σπηλιώτη, που δίνει πρόσφορο έδαφος για έρευνα. Πλήθος κόσμου από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, παρευρέθηκε στο Θέατρο Σταθμός και παρακολούθησε 7 έργα της Χρύσας Σπηλιώτη, που σκηνοθετήθηκαν από 7 γυναίκες σκηνοθέτιδες: Νικόλ Δημητρακοπούλου, Μαίρη Ξανθοπουλίδου, Χρύσα Καψούλη, Αναστασία Ρεβή, Ρούλα Πατεράκη, Δήμητρα Χατούπη, Μιχαέλα Αντωνίου, ενώ στα διαλείμματα μεταξύ των παραστάσεων, προβλήθηκαν αποσπάσματα από τη βιντεοσκοπημένη παράσταση του τελευταίου έργου της συγγραφέως «Ο γιος μου, Νικόλαος Μάντζαρος», σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου.
Το Φεστιβάλ, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού του προγράμματος συνέχισε την Κυριακή 22Σεπτεμβρίου 2019 τις εκδηλώσεις του με την έναρξη του Masterclass Μετάφρασης - Δραματουργίας - Σκηνοθεσίας της Αρχαίας Τραγωδίας σήμερα με τίτλο «Επαναπροσδιορίζοντας την Αντιγόνη» υπό τη διεύθυνση των Matthias Gehrt, Yagil Eliraz, Γιώργου Ζαμπουλάκη, σε συνεργασία με το Διεθνές Φόρουμ Θεατρικών Συγγραφέων (IPF) / UNESCO, και την επιμέλεια του Προέδρου του, Καθηγητή Gad Kaynar-Kissinger, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ του Αναλογίου.
Στη συνέχεια, στο Θέατρο Σταθμός, παρουσιάστηκε υπό μορφή εργαστηρίου, το εν εξελίξει έργο «R-evolution ασύρματη» από τη συγγραφέα Ναταλία Κατσού, μία παραγγελία συγγραφής έργου από το ΑΝΑΛΟΓΙΟ, στο πλαίσιο του εορτασμού το 2021 των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.
Στον ίδιο χώρο, πραγματοποιήθηκε και η παράσταση «O Amor Que Habito», από την Coletiva Teatro του Τμήματος Παραστατικών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Μπραζίλια (Βραζιλία).
Κοσμοσυρροή υπήρξε και στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν (Φρυνίχου), όπου το κοινό παρακολούθησε την παρουσίαση τριών θεατρικών έργων: «Όλη η τραγωδία σε μια ώρα» του Κωνσταντίνου Μπούρα σε σκηνοθεσία Αντώνη Μόργκαν Κωνσταντουδάκη, «Κυρία Χ» της Καλλιόπης Εξάρχου σε σκηνοθεσία Αναστασίας Ρεβή, «Οι Ψαράδες» της Sophie-Valentine Borloz (Ελβετία) σε σκηνοθεσία Δημήτρη Φραγκιόγλου.
Η δεύτερη ημέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αναλόγιο έκλεισε, με μια μαγική βραδιά κάτω από την Ακρόπολη, στον Αύλειο Χώρο του Παλαιού Πανεπιστημίου στην Πλάκα, με το Ινδονησιακό Χοροθέατρο από την ομάδα Nusantara Arts Forum, η οποία βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με αφορμή το Φεστιβάλ. Την παράσταση παρακολούθησε και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Ινδονησίας στην Ελλάδα, H.E. Mr Ferry Adamhar, εκφράζοντας την επιθυμία του για τη συνέχιση αυτής της συνεργασίας με το Διεθνές Φεστιβάλ.
Το Διεθνές Φεστιβάλ ΑΝΑΛΟΓΙΟ συνεχίζεται μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου.
Αναζητήστε το αναλυτικό πρόγραμμα στο: www.analogiofestival.org
Το Φεστιβάλ ΑΝΑΛΟΓΙΟ στο διαδίκτυο:
Website: https://analogiofestival.org
Fb: facebook.com/analogiofestival
E -mail: info@analogiofestival.org, analogiofestival@gmail.com
----------------------------------------------------------------------------------
Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων!
Επικοινωνία – Δημόσιες σχέσεις: Ράνια Παπαδοπούλου
Τηλ.: 695 500 58 59 – Ε-mail: ran.papadopoulou@gmail.com