Μια πίτσα με αρώματα ελληνικά και αφράτη ζύμη. Ποιος μπορεί να της αντισταθεί;
Υλικά:
• Για τη ζύμη• 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις• 2 φακελάκια ξηρή μαγιά (16 γρ.)• 400ml νερό ελαφρώς χλιαρό, προσοχή όχι πολύ ζεστό• 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά)• 1 κουτ. γλυκού αλάτι• 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο• Για τη σάλτσα• 3 ντομάτες ώριμες, τριμμένες και στραγγισμένες• 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση• 250γρ. φέτα• 10 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι• 10 φύλλα βασιλικού, φρέσκα• ελαιόλαδο• ρίγανη
Διαδικασία:
Βήμα 1Προσθέτετε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και τα ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε όλο το νερό και με ένα πιρούνι ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να γίνει σχετικά ομοιόμορφο.
Βήμα 2Μόλις το μίγμα σταθεροποιηθεί, πασπαλίζετε με αλεύρι και ανακατεύετε εκ νέου μέχρι να μπορείτε να πιάσετε το μίγμα χωρίς να κολλάει στα χέρια σας. Προσοχή, δεν βάζετε πολύ αλεύρι γιατί θα σφίξει και δεν το θέλουμε αυτό, βάζετε όσο χρειάζεται ίσα για να μην κολλάει.
Βήμα 3Αλευρώνετε μια επιφάνεια και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο. Αν αρχίσει να κολλάει του ρίχνετε λίγο αλεύρι. Του δίνετε σχήμα μπάλας, του ρίχνετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το ζυμώνετε για λίγο ακόμα και το σκεπάζετε με μια πετσέτα για 1 ώρα. Όσο πιο ζεστός είναι ο χώρος τόσο το καλύτερα θα φουσκώσει.
Βήμα 4Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200º C και τοποθετείτε τη σχάρα μια θέση χαμηλότερα από τη μέση.
Βήμα 5Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και την ανοίγετε σε αλευρωμένο πάγκο σε λεπτό στρογγυλό φύλλο. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε την υπόλοιπη ζύμη αμέσως, τη φυλάτε στο ψυγείο.
Βήμα 6Λαδώνετε πολύ ελαφρά ένα ταψί και βάζετε μέσα τη ζύμη. Απλώνετε πρώτα στο κέντρο ομοιόμορφα τη φρέσκια ντομάτα, μετά τις ελιές και τα ντοματίνια και τέλος σκορπίζετε τη φέτα και τα φύλλα βασιλικού. Τέλος, πασπαλίζετε με ρίγανη και ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Βήμα 7Ψήνετε για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.
Υλικά:
• Για τη ζύμη• 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις• 2 φακελάκια ξηρή μαγιά (16 γρ.)• 400ml νερό ελαφρώς χλιαρό, προσοχή όχι πολύ ζεστό• 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά)• 1 κουτ. γλυκού αλάτι• 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο• Για τη σάλτσα• 3 ντομάτες ώριμες, τριμμένες και στραγγισμένες• 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση• 250γρ. φέτα• 10 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι• 10 φύλλα βασιλικού, φρέσκα• ελαιόλαδο• ρίγανη
Διαδικασία:
Βήμα 1Προσθέτετε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και τα ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε όλο το νερό και με ένα πιρούνι ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να γίνει σχετικά ομοιόμορφο.
Βήμα 2Μόλις το μίγμα σταθεροποιηθεί, πασπαλίζετε με αλεύρι και ανακατεύετε εκ νέου μέχρι να μπορείτε να πιάσετε το μίγμα χωρίς να κολλάει στα χέρια σας. Προσοχή, δεν βάζετε πολύ αλεύρι γιατί θα σφίξει και δεν το θέλουμε αυτό, βάζετε όσο χρειάζεται ίσα για να μην κολλάει.
Βήμα 3Αλευρώνετε μια επιφάνεια και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο. Αν αρχίσει να κολλάει του ρίχνετε λίγο αλεύρι. Του δίνετε σχήμα μπάλας, του ρίχνετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το ζυμώνετε για λίγο ακόμα και το σκεπάζετε με μια πετσέτα για 1 ώρα. Όσο πιο ζεστός είναι ο χώρος τόσο το καλύτερα θα φουσκώσει.
Βήμα 4Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200º C και τοποθετείτε τη σχάρα μια θέση χαμηλότερα από τη μέση.
Βήμα 5Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και την ανοίγετε σε αλευρωμένο πάγκο σε λεπτό στρογγυλό φύλλο. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε την υπόλοιπη ζύμη αμέσως, τη φυλάτε στο ψυγείο.
Βήμα 6Λαδώνετε πολύ ελαφρά ένα ταψί και βάζετε μέσα τη ζύμη. Απλώνετε πρώτα στο κέντρο ομοιόμορφα τη φρέσκια ντομάτα, μετά τις ελιές και τα ντοματίνια και τέλος σκορπίζετε τη φέτα και τα φύλλα βασιλικού. Τέλος, πασπαλίζετε με ρίγανη και ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Βήμα 7Ψήνετε για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.